24 Shopify apps om meer omzet met je webshop te genereren [2019 Versie]

87% van de Shopify webshops geven aan dat ze apps gebruiken om de webshop te runnen en succesvoller te maken. Met meer dan 3,000 apps in de Shopify App Store kan het echter lastig zijn om de apps te vinden waarmee je daadwerkelijk meer omzet kan genereren.

Daarom hebben we onderzoek gedaan naar de beste Shopify apps om meer omzet met je webshop te genereren. Deze apps helpen je om jouw webshop te promoten, bezoekers te converteren naar klanten, het mogelijk te maken om op meerdere kanalen producten te verkopen en loyale klanten te belonen.

De meeste apps zijn GRATIS en erg gemakkelijk in gebruik. We hebben de lijst verdeeld in meerdere categorieën om je te helpen om snel de meest relevante apps voor jouw webshop te vinden.

Marketing en Loyaliteit

1 WhatsApp & Messenger Marketing

WhatsApp en Facebook Messenger zijn de meest gebruikte messaging apps. Met deze gratis plugin kom je via WhatsApp en Messenger rechtstreeks in contact met je klanten. De click-through ratio ligt drie tot vier keer hoger dan bij email. De plugin is eenvoudig te customizen en biedt veel mogelijkheden voor verbeterde klantenbinding. Stuur bezoekers van je webshop een automatische welkomstboodschap, herinner ze aan een niet-voltooide aankooptransactie (cart recovery), of stel al je klantcontacten op de hoogte van nieuw productaanbod of aanbiedingen.

De WhatsApp & Messenger Marketing app is volledig gratis en hier te installeren.

2 Smile: Rewards & Loyalty

Klantretentie is voor de meeste webshops van cruciaal belang. Dit kant-en-klare loyaltyprogramma voor Shopify vergroot je de kans op herhalingsaankopen aanzienlijk. Je kunt het loyaltyprogramma helemaal aanpassen aan je eigen wensen. Bij het ene product werkt een VIP-programma bijvoorbeeld beter, terwijl je in andere gevallen liever gaat voor het belonen van klanten met loyaliteitspunten. Er zijn veel mogelijkheden tot customization. Ook kun je Smile integreren met externe tools als MailChimp en HubSpot.

Toegang tot het referral program is gratis met beperkte features. Betaalde abonnementen beginnen vanaf $49 per maand.

3 Kit

Naast Google Shopping zijn ook verschillende social media kanalen onmisbaar. Facebook en Instagram hebben nog steeds ontzettend veel bezoekers. En tegenwoordig kun je op beide kanalen adverteren, waardoor je de juiste doelgroep beter kunt bereiken. Met behulp van de app Kit kun je eenvoudig zelf advertenties voor Facebook en Instagram inzetten. Je kunt ze dankzij Kit ook goed bijhouden, waardoor je kunt zien wat wel of juist niet werkt bij je doelgroep. Door retargeting advertenties kun je potentiële kopers herinneren aan je product, wanneer ze al eens op deze productpagina zijn geweest.

De Kit app is gratis. Alle Facebook advertentiekosten worden direct door Facebook in rekening gebracht.

4 Social Media Stream

Besteed je veel tijd aan social media en wil je dit ook graag inzetten op je site? Dan is de Social media stream app misschien wel wat voor jou. Met deze plugin kun je de content van bijvoorbeeld Facebook, Pinterest, Youtube of Instagram weergeven op je website. Doordat volgers zo direct je content kunnen zien, krijg je meer volgers. Deze plugin vernieuwt vaak, waardoor de content op je site altijd overeenkomt met de content op social media: ideaal.

De gratis versie van Social Media Stream geeft je toegang tot twee social media kanalen en 18 posts. Betaalde abonnementen beginnen vanaf $9.95 per maand.

5 Privy

Email is nog altijd één van de meest krachtige (en efficiënte) marketingkanalen. Met de pop-ups van Privy verzamel je eenvoudig mailadressen of voeg je kortingscodes toe voor bezoekers die je webshop dreigen te verlaten. Door gegevens te verzamelen in het “formulier” dat de bezoeker invult, kun je automatische emails uitsturen en op die manier klanten aan je shop binden en meer verkopen. 

Privy is gratis tot 5000 pageviews per maand. Betaalde abonnementen beginnen vanaf $20 per maand.

6 Outfy – Social Media Promotion

Ook Outfy is een plugin die je vooral veel werk uit handen neemt en je bereik enorm vergroot. Met de ‘autopilot’ optie plaats je posts op meerdere social media kanalen, waaronder Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en Tumblr. Dat kan in ‘real time’ of volgens een planning. De posts geef je eenvoudig en aantrekkelijk vorm in het Outfy-dashboard, dat ook meerdere templates biedt voor captions.

Oufy is gratis tot 30 posts per maand. Daarna betaal je $15 per maand.

7 Instagram shop by Snappt

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekocht via Social Media. Zo kunnen Fashion brands enorm profiteren van Instagram. Deze app maakt van je Instagram-feed een verkoopkanaal. Vanzelfsprekend geldt dat ook voor de Insta-galleries die je toevoegt in je webwinkel, productpagina’s, blogs en andere content. Maak gebruik van user generated content door Insta-posts van fans te delen met je volgers en ‘shoppable’ te maken. Aan de achterkant biedt Snappt een slimme analytics-tool die je inzicht geeft in de Insta-posts die voor de meeste conversie zorgen, waardoor je gericht kunt bouwen aan een succesvolle Instagram strategie.

Deze Instagram Shop app is gratis en hier te installeren.

8 Referral Candy

Ook online is mond-tot-mond reclame nog steeds één van de meeste krachtige marketingtools die er is. Referral Candy geeft jouw klanten een extra reden om jouw Shopify-store aan te bevelen bij familie en vrienden: voor iedere doorverwijzing is er een passende, door jouw te kiezen beloning — of dat nu een korting is, een cadeautje of iets anders. Ook kun je de doorverwijzingen tracken en zien welke beloning de beste incentive is voor een succesvolle doorverwijzing.

Vanaf $49 per maand kan je gebruik maken van deze app.

SEO

9 Google Shopping

Een belangrijk onderdeel van een webshop is verkoop, anders kan er ook geen omzet gemaakt worden. Iets dat steeds groter wordt, is Google shopping. Je weet wel, dat tabblad op Google waar je een productoverzicht krijgt van verschillende webshops als je zoekt naar een bepaald product. Dankzij deze app kun je je webshop eenvoudig koppelen aan Google Merchant Center. Zo kun je alle producten of desgewenst bepaalde producten synchroniseren met Google Shopping. Door een automatische API feed blijft je lijst up-to-date. Als je hierbij ook nog gebruik maakt van Google AdWords worden je producten beter zichtbaar in Google!

De Google Shopping app is gratis. Google Ads betaal je direct met jouw Google account.

10 Plug in SEO

Een populaire app voor Shopify is Plug in SEO. En dat is niet vreemd, want SEO is van essentieel belang. Deze plugin checkt je paginatitels, meta description, sitesnelheid, de structuur van de pagina’s en meer. Na een uitgebreide check krijg je te zien of er verbeterpunten zijn én hoe je die zelf aan kunt pakken. Het handige is dat je automatisch een email ontvangt met eventuele problemen en meldingen voor verbeteringen.

De Plug in SEO app is gratis. Voor premium features betaal je $20 per maand.

11 Bulk Image Edit – Image SEO

Standaard productfoto’s die je van de leverancier ontvangt zijn tegenwoordig een no-go. Maar wist je dat Google afbeeldingen en hun grootte ook meeneemt in haar ranking? 

Bulk Image Edit maakt het eenvoudig om de formaten aan te passen in een handomdraai en dat kan een groot effect hebben op jouw positie in Google. Met de app optimaliseer je bestandsnamen voor SEO, pas je het formaat automatisch aan aan Shopify-standaarden en comprimeer je beeldbestanden, zodat ze niet binnen no-time al je serverruimte opslokken.

Deze Bulk Image edit app is gratis tot 50 edits per maand. Daarna betaal je $9.99 per maand.

12 Personalized Recommendations

Het dynamisch weergeven van product met een grote kans om verkocht te worden is dé manier om conversie te verhogen. En dat is precies waar de Shopify app van Tagalys mee helpt. Zij verhogen de doorklikratio’s van producten door de meest populaire producten als eerste te tonen. 

De Personalized Recommendations app kost $6.99 per maand.

Sales en Conversie

13 Back in Stock: Customer Alerts

Gebruiksvriendelijke app die voorkomt dat je klanten verliest omdat een product niet meer op voorraad is. Zodra een product tijdelijk niet leverbaar is, krijgt de klant de optie om een ‘back in stock’-melding in te stellen via email of SMS. Zodra de voorraad is aangevuld, kunnen klanten via de link het aankoopproces hervatten. Handig voor de klant, maar ook voor jou als winkelier. Bijkomend voordeel is dat je beter zicht krijgt op populaire items in je store. De app is te integreren met onder meer MailChimp en Klaviyo.

De Back in Stock app is gratis tot 5 email notificaties per maand. Daarna betaal je $19 per maand.

14 Free Shipping Bar

Deze plugin doet precies wat de naam belooft: een bar met daarin de aanbieding van gratis verzending vanaf een door jou te bepalen aankoopbedrag. De aanbiedingen kun je automatisch laten reageren op het bedrag van de aankopen die shoppers in hun mandje doen. Op die manier worden je verzendingsvoorwaarden dus een vorm van upselling. Er zijn ook geavanceerdere opties, zoals geotargeting, het automatisch aanpassen van de munteenheid, of het wel of niet tonen van de bar op gewenste pagina’s. Verder is de bar volledig aan te passen aan jouw wensen, onder meer wat betreft de positie op de pagina en de vormgeving.

De Free Shipping Bar app is gratis. Voor premium features betaal je $9.99 per maand.

15 SMAR7 Bundle Upsell

Alle goede verkopers weten: klanten die het naar hun zin hebben, geven meer uit. SMAR7 Bundle maakt slim gebruik van deze ijzeren retailwet. Deze plugin — de eerste smart upsell-app voor Shopify, is gebaseerd op gamification. SMAR7 registreert welke producten klanten bekijken of in hun mandje plaatsen en verleidt ze op een speelse manier tot gerelateerde aankopen. De plugin is in slechts enkele seconden te installeren. Je bepaalt zelf voor welke productcategorieën je de bundels inzet, et voilà…je bent klaar om te gaan upsellen.

De Bundle Upsell app kost $47 per maand.

16 Yotpo

Als je meer wilt dan slechts productreviews is Yotpo een onmisbare app voor je Shopify store. Je verzamelt eenvoudig reviews, ratings en foto’s van je klanten. Ook kun je jouw social media kanalen integreren. En we weten hoe het werkt: sharing is caring! Met deze plugin genereer je meer conversie in de vorm van reviews, foto’s van klanten en vragen van klanten. Engagement met je (potentiële) klanten gaat hierdoor omhoog.

Yotpo is gratis tot 50 orders per maand.

17 Wishlist @ $2

Een ‘verlanglijst’ plugin kan een flinke boost geven aan je conversie. Het geeft bezoekers de mogelijkheid om hun favoriete producten bij elkaar te zetten, later te doorzoeken, of te delen met anderen. Er zijn verschillende Shopify plugins voor ‘wishlists’. We lichten deze eruit vanwege het gebruiksgemak. Wishlist @ $2 kun je volledig customizen, zodat de vormgeving aansluit bij het design van je shop. Als admin krijg je een desgewenst een dagelijks overzicht van producten die klanten toevoegen aan hun verlanglijst. 

De Wishlist app kost $2 per maand.

18 Conversific – Store Analytics

Een populaire oplossing voor store analytics die je inzicht geeft in de sterke en zwakke punten van je webwinkel. Google Analytics en andere analytics tools kunnen soms nogal overweldigend zijn. Conversific helpt je om door de bomen het bos te blijven zien. De app geeft niet alleen een overzicht van de prestaties van je eigen webshop, maar zet deze ook af tegen prestaties van vergelijkbare webwinkels, én adviseert welke stappen je kunt ondernemen om de prestaties te verbeteren. Daarbij maakt Conversific steeds gebruik van de data van Google AnaIytics. In het dashboard kun je een ‘deep dive’ doen in de resultaten, bijvoorbeeld door specifieke producten eruit te lichten. De wekelijkse en maandelijkse overzichtsrapporten en de ‘to-do lists’ bevatten concrete handvatten waar je direct mee aan de slag kunt.

Conversific is gratis voor 1 webshop. Daarna betaal je $29 per maand. 

19 Lucky Orange

Met de app van Lucky Orange verkrijg je inzichten in hoe bezoekers jouw webshop gebruiken. Waarom converteren ze niet of waar haken ze af? Met de “heatmaps” en opnames ontdek je hoe je webwinkel verlaters tegen kunt gaan. Daarnaast voeg je eenvoudig polls toe in je shop om op een laagdrempelige manier feedback te verkrijgen. Op die manier kun jij de resultaten van je webshop flink verhogen. 

De Lucky Orange app is beschikbaar vanaf $10 per maand.

Fulfilment, Admin en Klantenservice

20 Exact Online Connector

Als je gebruik maakt van een Exact Online of een Exact Online Handel softwarepakket, kan deze plugin je een hoop werk uit handen nemen. De plugin zorgt ervoor dat Shopify-orders worden verwerkt in je Exact boekhoud- en voorraadbeheerprogramma, waar automatisch een verkoopfactuur of creditnota wordt aangemaakt. Het betekent dat je niet langer handmatig gegevens hoeft in te voeren. Als je een abonnement hebt op het uitgebreidere Exact Online Handel pakket, zijn er meer opties, waaronder het automatisch aanmaken van verkooporders en het tracken van de bezorgstatus.

De Exact Online Connector is beschikbaar vanaf $15 per maand.

21 Sendcloud

Wanneer de orders binnenstromen, heb je heel wat pakketten te versturen. Laat dit nou vaak de meest tijdrovende en dure klus zijn. Omdat wij dit als geen ander weten, hebben we Sendcloud ontwikkeld. Dankzij onze plugin koppel je eenvoudig je Shopify shop aan meerdere vervoerders zoals DHL, PostNL, DPD, UPS en Same Day Delivery. Daardoor is het mogelijk om verschillende verzendopties aan te bieden in je checkout, automatisch picklijsten, pakbonnen en verzendlabels te printen, track & trace notificaties te versturen en eventuele retouren in een handomdraai te verwerken.

De essentiële features van de Sendcloud app zijn gratis. Premium features zijn beschikbaar vanaf $45 per maand. 

22 Spocket

Interesse in dropshipping? Via Spocket kun je eenvoudig producten uitzoeken van aanbieders in Europa en de VS die je wil verkopen. De bestelling wordt vervolgens rechtstreeks bij de producenten of groothandelaren geplaatst. Deze zullen vervolgens het product rechtstreeks aan je eindklant leveren. Met deze app kun je orders verwerken in één klik, de rest doet de app voor je. De app werkt ook met Printfull, waardoor je dus eenvoudig custom-made producten kunt toevoegen aan je shop. 

Het browsen van producten binnen Spocket is gratis. Wil je bestellingen gaan verwerken? Dan betaal je $9 per maand. Premium features zijn beschikbaar vanaf $49 per maand.

23 Oberlo: Dropshipping App

Net als Spocket een app die dropshipping heel makkelijk maakt. Het verschil met Spocket is dat Oberlo je alleen laat zoeken in importeren van aanbieders op AliExpress en de eigen Oberlo Marketplace. Verder biedt het min of meer dezelfde features als Spocket, zoals automatische verzending zodra er een orderbevestiging is, de mogelijkheid om orders te tracken en het actualiseren van prijzen en voorraden. 

Om te beginnen met Oberlo betaal je niks. Groeit jouw webshop en heb je vervolgens meer features nodig? Maak dan gebruik van Oberlo’s betaalde abonnementen vanaf $29.90 per maand.

24 HelpCenter

Tevreden klanten leiden tot meer verkopen. Met deze plugin geef je niet alleen antwoorden op veelgestelde vragen, maar bespaar je jezelf en je customer service team heel wat tijd. Je “bouwt” in enkele minuten een volledige FAQ pagina in de stijl van je webshop. De FAQ pagina bevat automatisch een zoekfunctie, waardoor het aantal binnenkomende vragen daalt.

De HelpCenter app is gratis. Voor premium features betaal je $4.95 per maand.

Bezoek de Shopify App Store voor meer apps

Hoewel de bovenstaande apps een selectie van de beste Shopify apps is, zijn er talloze andere apps om meer omzet te generen met je webshop. Het hangt allemaal af van jouw specifieke behoeften en de type waardecreatie die je verwacht van een app.

Bezoek de Shopify App Store om meer apps te verkennen per categorie, en deel jouw favoriete apps in de comments. Succes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s